رنگ در نحوه تفکر و رفتار مخاطب تأثیر داره . رنگ نشونه ای هست که باعث میشه مخاطب چیزی رو که شما دوست دارید ببینه، احساس کنه وانجام بده . استفاده از رنگ مناسب، گیرایی متن شما رو بیشتر میکنه . رنگها میتونن مفهوم پیام رو تغییر بدن. اگر رنگ ضعیف و نامناسب انتخاب کنید، محتوا هر چقدر هم خوب باشه دیده نمیشه و مخاطب بعد از دریافت پیامتون به خرید محصول ترغیب نمیشه .
تقریبا 93% مردم میگن جذابیت بصری ویدئو بر تصمیم خریدشون تاثیر داره. پس قبل از انتخاب رنگ حتما باید با تئوری رنگها آشنا باشید.
در تئوری رنگها، رنگ های اصلی زرد، قرمزو آبی هستن که از ترکیب رنگ های دیگر قابل تهیه نیستن. رنگ های ثانویه نارنجی، بنفش، سبز از ترکیب رنگ های اصلی به وجود اومدن. رنگ های سوم مثل زرد-نارنجی ، زرد-سبز از ترکیب یک رنگ اصلی و یک رنگ ثانویه به وجود اومدن.
احساسات و رنگها
تاثیر رنگ ها روی افراد باهم متفاوته ، ولی با نظر سنجی ها میتونیم به یک نتیجه کلی راجع به هر رنگ برسیم :
مردم آبی را با اعتماد، آرامش و امنیت توصیف کردند. قرمز مردم را یاد سرعت و شجاعت و سبز آنان را یاد صلح، طبیعت و تازگی می انداخت و زرد یا نارنجی حس ارزان بودن محصول را به آنان منتقل میکرد. در این نظر سنجی مشخص شد که بیشتر زنان از رنگ نارنجی و مردان از رنگ قهوه ای بدشان میآید؛ همچنین تقریبا رنگ آبی مورد علاقه در دو گروه بود.
3 عامل مهم در انتخاب رنگ جنسیت، سن، فرهنگ مخاطب است.
شما قبل از انتخاب رنگ در ویدئو تبلیغاتیتون باید بدونید که مخاطبان شما بیشتر مرد هستن یا زن؟ آنها در چه گروه سنی هستن؟ آیا رنگهایی که در ویدئو استفاده می کنین، مخاطب را جذب یا دفع می کند؟مثلا اگر محصول شما مخصوص خانم هاست، شما باید با دقت رنگ هایی را انتخاب کنین که زنان دوستش دارن .
جنسیت : معمولا رنگهای مورد علاقه زنها و مردها باهم فرق میکنه. به طور کلی زنان بیشتر از مردان رنگ میبینن .
برای مثال آنها تفاوت بین رنگ آبی آسمانی و فیروزه ای را بهتر از مردان درک میکنن.
البته برخی از رنگ ها می توانند بی طرف از نظر جنسیتی در نظر گرفته شوند و می توانند بر هر نوع مصرف کننده تأثیر بگذارند؛ مثل رنگ مشکی.
سن : سن هم یکی از عامل های تاثیر گذار در انتخاب رنگ هست. انسانها در سنین مختلف ،رنگ های مورد علاقه شون تغییر میکنه.
برای مثال : ما معمولا در دوره کودکی رنگهای شاد رو بیشتر دوس داریم ولی در پیری رنگهای تیره.
فرهنگ : فرهنگ مخاطبی که برای آن بازاریابی میکنیم نیز در انتخاب رنگ مهمه.
به عنوان مثال در فرهنگ اروپایی سیاه رنگی برای عزاداری هست ، در حالی که در سایر کشورها مفهوم مثبتی داره.
نکاتی برای شروع کار
اول باید بدونید ترکیب چه رنگهایی باهم زیباست. در مورد انتخاب رنگ ها میتونید از طبیعت الهام بگیرید. بهترین و ساده ترین کار برای پیدا کردن ترکیبات رنگی نگاه کردن به اطراف هست . طلوع خورشید ، غروب خورشید ، ساحل ... اینها همه پالت های منحصر به فردی هستن که میتونن متناسب با نیاز شما سازگار بشن .
وقتی که پالت رنگی رو انتخاب کردید. از قانون 60-30-10 استفاده کنید. یعنی از رنگها به نسبت 60٪ + 30٪ + 10٪ استفاده کنید. این قانون طراحی داخلی قدیمی به معنای ایجاد تعادل در رنگ های شماست. این فرمول باعث میشه چشم راحت از یک نقطه کانونی به نقطه دیگر حرکت کنه و و رنگها کنار هم هارمونی قشنگتری داشته باشن . استفاده ازش بسیار ساده است؛60٪ رنگ غالب شما ، 30٪ رنگ ثانویه و 10٪از رنگی استفاده کنید که رنگ اصلی یا ثانویه را تکمیل میکنه.
پیشنهاد میکنم از رنگ هایی که هر سال ترند میشه، غافل نشید . از شروع سال 2019 رنگ های مرجانی ، سبز نئون و رنگهای براق در صنعت مد و فشن بسیار دیده شدن.
جمعبندی
رنگ های استفاده شده داخل ویدئو روی اعمال مخاطب تاثیر میذاره و در واقع این شمایید که با انتخاب رنگ به مخاطب میگید که خرید کنه یا از سایت خارج شه پس حتما برای انتخاب رنگ مناسب برای ویدئوهاتون وقت بگذارید. شما میتونید آزمون و خطا کنید. یک بار با یک پالت رنگی ویدئو بسازید و بازخورد مشتریان رو ثبت کنید ، اگر خوب نبود پالت رنگی رو عوض کنید و یا از طبیعت برای انتخاب پالت رنگی تون الهام بگیرید.