تا به حال به این موضوع توجه داشتید که چرا موقع دیدن تیتراژ برنامه تلوزیونی 90، هیجان دارید؟ یا اینکه چرا موقع تماشا فیلم های درام، غمگین میشوید؟
تقریبا بخش زیادی از این احساس از طریق موسیقی به ما القا میشود. همه ما در روز به موزیک های زیادی گوش میدهیم وبه همین خاطر نقش مهمی در زندگی همه ما دارند. از طریق موزیک ها احساس شادی، غم، کنجکاوی و... میکنیم.
انواع سبکهای موزیک : کلاسیک، راک، پاپ، هیپ هاپ، رپ، جاز، اپرا و... هستند که مطابق با محصولی که برایش تبلیغ میسازید باید موزیک مناسب با آن را استفاده کنید.
مثلا فرض کنید شما میخواهید برای کرم مرطوب کننده دست، ویدئو تبلیغاتی بسازید؛ پس باید از طریق این ویدئو حس لطافت را به مخاطب القا کنید در این صورت انتخاب موزیک هیپ هاپ که هیجانی است، اصلا مناسب محصول شما نیست.
از موزیک ها در صنایع مختلفی مثل فیلم سازی، تبلیغات و... استفاده میشود. اما اینجا میخواهیم راجع به استفاده از موزیک ها در بازاریابی وتبلیغات توضیح بدهیم.
اهمیت موسیقی در تبلیغات
- موسیقی باعث بروز احساسات درمخاطبان می شود. به همین علت سبب ماندگار شدن تبلیغ در ذهن مخاطب است.
- موسیقی باعث تاثیر گذاری عمیق روی مخاطبان میشود. پس انتخاب موزیک مناسب اهمیت زیادی دارد؛ یعنی بازاریابان باید ابتدا پیام خود را به خوبی درک کنند، سپس موزیکی را انتخاب کنند که پیام مشابهی را به مخاطب منتقل می کند.
الهام بخش بودن موسیقی
به سرود ملی تان گوش فرا دهید. میبیند که چگونه شما را به ایستادگی برای کشورتان ترغیب میکند. همانطور که قبلاً نیز اشاره شد ، موزیکها در برانگیختن احساسات توانایی خوبی دارد و میتوانند برای بهتر انجام دادن کاری و یا موضع گیری در برابر چیزی انگیزه ایجاد کنند.
به همین دلیل برندهایی که میخواهند تبلیغ کنند، ازیک موضوعی طرفداری میکنند و ازموسیقی برای پیشبرد پیام خود استفاده میکنند.
افراد سهواً شروع به صحبت در مورد برند میکنند. برای مثال برند x تبلیغی با مضمون حمایت از حیوانات میسازد. افراد در مورد این تبلیغ و برند صحبت میکنند.به این شکل بازدهی تبلیغ بالا میرود.
موسیقی در تبلیغات میتواند باعث افزایش فروش و محبوبیت محصول تبلیغاتی شود. برعکس آن هم میتواند روی بینندگان تأثیر منفی بگذارد و در بدترین حالت منجر به عدم تمایل افراد به محصول شود،آن هم بدون اینکه واقعاً آن محصول را بشناسند.
البته باید به این نکته هم توجه کنید که سبکهای مختلف موزیک برای سلایق مختلف جذابیت های متفاوتی دارند. برای مثال شما پس از شناخت پرسونای کسب کارتان متوجه میشوید مخاطبین شما اکثرا جوانان هستند؛ پس اگر موزیک های پاپ و هیپ هاپ را برای تبلیغتان انتخاب کنید بهتر است.
نتیجه گیری
انتخاب موسیقی متناسب با محصول و مخاطبان ما برای ویدئو تبلیغاتی ، تاثیر زیادی روی کیفیت و بازدهی تبلیغات میگذارد؛ باعث میشود احساسی که مد نظر ماست به مخاطب القا شود و در تصمیمات خرید و ماندگاری تبلیغات در ذهن او تاثیر بگذارد. پس اهمیت این موضوع در تبلیغات انکار ناپذیر است.